EnglishHungarianSlovakSlovenian

A projektről

Each of the institutions participating in the partnership faced a growing need on the part of the trainees to keep up with the technical developments so that IT tools could be used in outsourced group trainings and not only to the point where the trainer might have a ppt. projected or the required audio played from a laptop.
A résztvevők – különös tekintettel az Y és Z generációkra – újdonságokat keresnek, gyorsan akarnak információhoz jutni, és a képzéseken nemcsak befogadók, hanem interaktív résztvevők is szeretnének lenni, és bár módszertani kifejezéstárnak híján vannak, az elmondottak alapján kifejezetten előnyben részesítenék a tapasztalati és az élményalapú tanulást.
Our institutions have recognized that collaborative learning, a system that allows immediate feedback, and playfulness are concepts that are missing from outsourced training. Tools used to make a learning strategy more effective, valuable, and enjoyable (e.g., smartphones) do not work off-site, and the YZ generation favors innovative solutions over traditional forms of training

Within the framework of our project, we are creating a system of tools that is considered innovative due to the following:
- online, platform-independent, browser-based and mobile-optimized: instantly available to trainees during training
- promotes group-level learning: ie can manage individual and group-level achievements based on the lesson (eg individual achievements are added up / averaged to create a group result / group average; evaluation)
– azonnali visszajelzést tesz lehetővé (real-time): az egyes feladatok megoldását rögtön kiértékeli a rendszer (pl. egyéni válaszok alapján csoportbontást hoz létre)
– elősegíti a tapasztalati és/vagy az élményalapú tanulást a játékosítás (gamification) és a csoportkultúra kialakításának segítségével
A projekt keretén belül 8 nemzetközi partnertalálkozót tervezünk, 4 szellemi termék készül el (keretrendszer, feladatok, kézikönyv, képzési program), melyekhez regisztrációt követően bárki hozzáférhet, és egy multiplikációs rendezvényt szervezünk. Az informatikai fejlesztésekhez az agilis módszertant használjuk, így biztosítva a hatékonyságot.
A projekt hatásaként a felnőtt tanulók eredményesebben tudják az elsajátított készségeket a gyakorlatban hasznosítani a módszertani megújulásnak köszönhetően; elégedettségük nő. A résztvevő intézmények ügyfeleinek elégedettsége nő, így az intézmények versenyképessége javul. A projektben résztvevő intézmények egymással jó gyakorlatokat tudnak cserélni, az egyes intézmények belső továbbképzési rendszere bővül a keretrendszer és a hozzá tartozó feladatok használatát bemutató tréninggel. A projekt résztvevői középtávon az európai tanárkollegák számára az Erasmus+ mobilitási kurzus keretében is szeretnénk kínálni a rendszer használatát segítő tanfolyamot.

en_GBEnglish